tiistai 15. lokakuuta 2013

Pari sanaa Pietarista

Yhden vuoden sisällä olen käynyt Pietarissa jokaisena vuodenaikana. Näiden vierailujen jälkeen voin lämpimästi suositella Pietaria joko syksyllä tai talvella.
Ruska-aikaan kaupunki on ehdottomasti kauneimmillaan, kun kupoleiden kultaukset sulautuvat puiden keltaan. Ja jos kestää kylmyyttä ja viimaa, talvimatka Pietariin on romantikon unelma.
Keväällä kaupunki on kurainen ja kesällä turhan täynnä väkeä.
Viime reissulla kokemusmaailmani avartui muun muassa KHL:n matsilla. Eikös sellaisen näkeminen kuulu nykyisin jo yleissivistykseen? Peli oli vauhdikasta, taidokasta ja siistiä. Taistelumielialaa tarvittiin vielä, kun ottelun jälkeen 11 000 ihmistä pakkautui yhtä aikaa metroasemalle.
Lippu loistavalla paikalla maksoi 25 euroa. Samalla hinnalla pääsi Mihailovski-teatteriin oopperan piippuhyllylle. Kummassakaan paikassa ei tarvinnut palella.
Jos olet lähdössä Pietariin vielä ennen 4.11., älä missaa Mihailovskin taidemuseon Arkadi Plastovin näyttelyä. Sosialistisen realismin mestarin maalaukset sekä palauttavat työn arvon että kertovat sen ankaruudesta – ja ovat itkettävän herkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti