torstai 4. huhtikuuta 2013

Miesten juttuja, khi-hi-hi

Joku vanha femmari minussa herää, kun lueskelen itseäni nuoremmille naisille suunnattuja lehtiä.
" X. kiittelee miestään siitä, että on saanut käydä lenkillä niin paljon kuin huvittaa."
Tota, että mieheltä pitää kolmikymppisenä niinku ihan saada lupa sille, pääseekö lenkille? Ja sitten miestä pitää siitä armonosoituksesta kiittää?
"Punttien nostelua on ennen pidetty miesten juttuna, mutta nyt ihan tavallisetkin naiset ovat innostuneet pumppaamaan rautaa. Tai pitäisikö sanoa uskaltautuneet."
Tota, siis milloin ennen? Viime vuosituhannelle, 1960-lukuunko tässä viitataan? Kysyy ihan tavallinen nainen, joka on kolistellut puntteja viimeiset 30 vuotta ja jonka mielestä saleille on sinä aikana uskaltautunut koko joukko yhtä tavallisia naisia kuin miehiäkin.
Nerous piilee yksityiskohdissa. Samoin tasa-arvo.
Joskus tuntuu, että hitto, minkä eteen olen yrittänyt paiskia hommia koko elämäni? Että pitäkää hyvänänne, epätasa-arvonne. Kuka mahtoikaan muuten joskus keksiä termin naisten punnerrus?


5 kommenttia:

  1. Luin saman jutun siitä kiitollisesta naisesta joka sai mieheltään luvan käydä lenkillä. Toivottavasti nainen ymmärsi antaa miehelleen siitä hyvästä jotain hieman ekstraa?

    VastaaPoista
  2. Tässähän tuntee itsensä täysin velkaantuneeksi. Jemmassa tuhansia kertoja, joista en ole älynnyt kiittää.
    Tai onko kyse siitä, mistä yritysgurut puhuvat: pitää oppia tuntemaan kiitollisuutta?
    Olen kiitollinen siitä, ettet estä minua lenkkeilemästä, syömästä, juomasta, nukkumasta,kirjoittamasta...jne.

    VastaaPoista
  3. Naisten punnerrus sanassa on loukkaava sävy. Olen aina inhonnut sitä, en pelkää tehdä "naisten"punnerruksia vaikka olenkin mies!

    Nimimerkillä, Mies naisen punnerruksissa

    VastaaPoista
  4. Hyvä Mies naisen punnerruksissa: sinuakin siis sorretaan.
    Rohkeutta jatkaa valitsemallasi punnerrusten tiellä!

    VastaaPoista
  5. Jaa, mie aattelin, että se tarkoitti lähinnä sitä, että jos mamma on lenkillä tai jumpassa lukuisia tunteja viikossa, niin jäähän siinä kodin pyörittäminen mahd. enemmän papan vastuulle.

    Joten en ihmettele, jos lapsiperheessä käydään neuvottelua siitä, että mitä harrastetaan ja kuinka paljon, kun sitä yhteistä aikaa on kuitenkin vähän, ja hommaa perheessä paljon.

    VastaaPoista