maanantai 10. joulukuuta 2012

Mistä tunnet sä ystävän?

Oheinen tiedote lähti viime viikolla kustantajaltani Otavalta.
Joulumieltä jokaiselle!


Ulla-Maija Paavilaisen Vanhapoika-romaanilla tuetaan SPR:n ystävätoimintaa

Kirjailija Ulla-Maija Paavilainen ja Kustannusosakeyhtiö Otava tukevat Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaa lahjoittamalla Paavilaisen Vanhapoika-romaania vapaaehtoisten käyttöön. Ystävätoiminnassa mukana olevilla vapaaehtoisilla on näin mahdollisuus lukea romaania yksinäisille vanhuksille ja muille yksinäisille.

Ulla-Maija Paavilainen pitää ystävätoimintaa erittäin tärkeänä. "Mitä muuta meillä on kuin toisemme? Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia lähestymään ja hyväksymään toista. Romaanissani irtisanotuksi joutunut, eristäytyvä Matias Hollo ajautuu puolivahingossa muutaman vanhuksen auttajaksi. Ihminen ei sen jälkeen olekaan hänelle enää pelkkä kuva, vaan vapautus myös omasta yksinäisyydestä. Entä jos Matias olisi kuullut Punaisen Ristin ystävätoiminnasta?" Paavilainen pohtii.

Ulla-Maija Paavilainen (s. 1955) on tehnyt pitkän uran journalistina useissa sanoma- ja aikakauslehdissä. Vanhapoika on hänen kuudes romaaninsa.

Punainen Risti kannustaa sekä uusia että vanhoja ystävätoiminnan vapaaehtoisia lukemaan Paavilaisen kirjaa erityisesti tammi-helmikuussa 2013. Saadakseen kirjan tulee olla yhteydessä Janni Koivistoon, Suomen Punainen Risti – Helsingin ja Uudenmaan piiri: janni.koivisto@punainenristi.fi tai puh. 020 701 2386. Ystävätoimintaan pääsee parhaiten mukaan osallistumalla ensin ystävätoiminnan peruskurssille. Kurssi antaa eväitä toimia erilaisissa ystävätoiminnan tehtävissä. Koulutus painottaa vuorovaikutustaitoja sekä ihmisten kohtaamista erilaisissa elämäntilanteissa. Punaisen Ristin tulevat kurssit löytyvät osoitteesta: http://www.punainenristi.fi/events

4 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon Ulla-Maija. Sinä, Punainen Risti ja Otava teette arvokasta kädenojennusta oikealle kohderyhmälle. Hatun nosto inhimillisyydelle.

    VastaaPoista
  2. Yritetään olla olemassa toisillemme muutenkin kuin virtuaalisesti...

    VastaaPoista
  3. Kaunis ajatus. Yritetään, yritetään. Mutta, muutta kun, ostoksilla käydään virtuaalisesti, pankissa asioidaan virtuaalisesti, hengaillaan kavereitten kanssa virtuaalisesti, harrastetaan seksiä virtuaalisesti. Milloinkahan voi synnyttää virtuaalisesti? Koulua käydään virtuaalisesti. Palavereja käydään virtuaalisesti. Potkuja annetaan viruaalisesti. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Nyt ei ehdi. Pitää ottaa yhteyttä pomoon. Tietysti virtuaalisesti.

    VastaaPoista
  4. Sanonpa vaan, että tuohon on tultava stoppi. Koska synnyttää (lapsia) ei voi virtuaalisesti, ei voi synnyttää myöskään kauaskantoisia ideoita ja ajatuksia, hetken hemauksia kyllä. Jos puhutaan vaikka puhtaasti bisneksestä, menestystarinoiden synnyttämiseksi tarvitaan henkilökohtaisia kohtaamisia.
    Ja onko ihmisten yksinäisyys koskaan ollut syvempää kuin nyt? Verkko ei riitä sen poistamiseen. Nettiyhteisö ei tule haudallesi haravoimaan sen paremmin kuin firman tj:kään.

    VastaaPoista