perjantai 14. joulukuuta 2012

Miehen sielu

Jos valtamediaa uskoo, tänä syksynä on ilmestynyt kaksi kaunokirjallista teosta, jotka ansaitsevat kaiken huomion. Anteeksi, siis itse kirjoista ei ole juurikaan puhuttu, vaan kirjailijoista.
Vanhapoika on luonnollisesti jäänyt syrjäänin asemaan. Kirjan päähenkilöille syrjäytyminen onkin ihan arkipäivää.
Jotain sentään: naistenlehdistä Vanhanpojan ovat huomioineet ainakin Anna, Eeva ja Iiris.
Tuoreimpana ilmestyi Pohjalaisen arvio.
Se kiittää kirjan ajankohtaisuutta ja toteaa:
"Kirjailija hyppää uskottavan tuntuisesti miehen sielunmaisemaan. Kirjan tapahtumat ovat täysin mahdollisia ja varmasti tutun tuntuisia sekä työttömille että vanhusten kanssa työskenteleville.
Inhimillinen ote on selvästi kirjailijan vahvuus. Minäkerronta tuo tapahtumat lähelle ja tekee päähenkilöön samastumisen helpoksi."
Kiitos kaikille tuntemattomille lukijapalautteesta! Se pitää naisenkin sielun lämpöisenä.



7 kommenttia:

  1. Luin tänään ensimmäistä kertaa blogiasi. Ystävättäreni vinkkasi minulle. Minulle tuli yllätyksenä, että sinulta on taas ilmestynyt uusi kirja. En ole nähnyt ainuttakaan lehti ilmoitusta. En myöskään ole huomannut että se olisi kirjakaupoissa uutuuskirjojen joukossa. Onko se siis jo ilmestynyt vai onko vasta tulossa?
    Kaikki muut sinun kirjasi olen lukenut paitsi en Äkkilähtöä. Sen olen pyytänyt joulupukilta lahjaksi. Minulle nimittäin ajankohtainen aihe. Potkut tuli. Sain kymmenen minuttia aikaa siivota pöytäni.

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa blogin lukijaksi. Kurja kuulla potkuistasi. Sekä Äkkilähdössä että Vanhassapojassa käsitellään myös sitä, miltä tuntuu, kun saa potkut. Valitettavasti ei kovin harvinainen tilanne nykyisin.
    Toivottavasti Äkkilähtö löytyy vielä jostain kaupasta. Vanhapoika ainakin, vaikka se onkin ilmestynyt "hiipimällä".

    VastaaPoista
  3. Olen vielä säästellyt kirjaasi, mutta ehkä joululomalla käyn sen kimppuun.

    Monien hyvien kirjojen kanssa käy minusta nykyään, kuten Anonyymille sinun kirjasi kanssa: pitää olla itse tosi skarppina ja seurata asioita, jos on kiinnostunut tietyn kirjailijan tuotannosta. Kirjakaupoissa vierailukaan ei välttämättä riitä, sillä vain tietyt hitit ovat esillä näyttävästi, ja nekin vain hetken. Kirjan elinkaaren lyheneminen näkyy täällä Sveitsissäkin.

    VastaaPoista
  4. Kiva, Leidi, annathan sitten kuulua, kuinka kävi?
    Mutta mainosbudjettiin satsaaminen ei olisi hullumpi ajatus, pitkästä aikaa...

    VastaaPoista
  5. Kirjoitin 14.12 että potkut tuli. Nyt voin todeta, että se on parasta mitä minulle on tapahtunut. Puhelimeni soinut, työtarjouksia tullut ja olo on melkein eufoorinen. Tekisi mieli kiittää potkujen antajaa. Taidan sittenkin vain olla hiljaa ja rahastaa kunnolla ennen kuin teen ratkaisuni. Nautiskelen elämästä pitkästä aikaa. Nyt on aikaa metsästää "Äkkilähtöä".

    VastaaPoista
  6. No mutta sinä kuulostat olevan oikein onnellisessa asemassa! Taidat olla kovan luokan ammattilainen.
    Nauti monien muidenkin puolesta – eikä tässä ollut yhtään ironiaa.

    VastaaPoista