torstai 18. lokakuuta 2012

Aurinko paiskoo hommia

Korkkasin puhumisen tänään otollisessa seurassa: Itäsuomalainen rinkelinmyyjä, 75, kertoi kahvion pöydässä kotikaupunkinsa olemattomista terveyspalveluista.
Terveydenhuoltobussi kiertää kerran viikossa, lääkärille ei saa aikaa ja kaihileikkauksen jonoon ei oteta, vaikka hän ei näe lukea lehdistä kuin otsikot. "Tulkaa vuoden kuluttua uudestaan", sanoo liäkäri.
Päivälehden etusivulta häntä nauratti uutinen siitä, että "nukkutautia" mahdollisesti aiheuttavaa influenssarokotetta voivat kyllä ottaa yli 65-vuotiaat.
"Jotta nukkusimma pois kokonaan."
Hän hörppäsi kahvit, haukkasi possumunkin ja lähti taas sateeseen myymään.
Minua puolestani nauratti, kun kuuntelin radiosta laulettuna Aaro Hellaakosken murheellista runoa: "Sun työs on vastaanottaa kaikkeus..." ja juontajan nokkelaa toivotusta: "Näiden sanojen myötä toivotamme teille iloisia musiikinkuunteluhetkiä!"
Google-kääntäjä ymmärsi heti asianlaidan: "Sun is working to receive all the universe!"

2 kommenttia:

  1. Komppaan itäsuomalaista rinkelimyyjää. Tosin sillä erotuksella että minut sentään otettiin jonoon. Laitettiin jopa kiirejonoon leikkausta varten. Kaksi vuotta ja kaksi kuukautta myöhemmin sain puhelun sairaalasta. Pyydettiin tulemaan leikkaukseen. Mutta minäpä pääsin kiirejonoon.
    Itäsuomalainen on oikealla jäljillä nukkutauti kommentissa Mieluitenhan meidät yli 55-vuotiaat rahdattaisi saunan taakse.

    VastaaPoista
  2. Jotenkin ajattelisi, että kun vielä 75-vuotiaana pittää myyvä kaatosatteessa torilla rinkelilöitä, niin eikö tuota voisi suaha ies yhen silimän kaihileikkavuksen yhteiskunnalta?
    ( Samaan aikaan torilla oli suuri kuntavaalikampanja, oh yeah!)

    VastaaPoista