tiistai 24. huhtikuuta 2012

Casual Friday

Tänään tiistaina tekee mieli kysyä, mitä on tapahtunut perjantaipäiville? Ovatko ne kokonaan poistuneet aktiivisesta työelämästä?
Jo muutaman vuoden ajan olen tehnyt huomion, että perjantait ovat lähes kuolleita päiviä. Meileihin ei tule vastauksia, palavereita ei sovita perjantaille. Pääkaupungin ulosmenoväylät ovat ruuhkaisia jo kahden maissa.
Mitä perjantaisin tehdään? Valmistaudutaan viikonloppuun, ollaan puolikuolleita työviikosta, lintsataan?
Vai olemmeko siirtyneet henkisesti nelipäiväiseen työviikkoon? Ikään kuin meillä olisi siihen varaa.

6 kommenttia:

  1. Unohdit ottaa kantaa siihen kun edessä on pitkä pyhä niin jo edellisenä päivänä alkavat työpaikat olla tyhjillään viimeistään jo kello 14:00. Eihän koskaan mikään riitä. Neljä päivää vapaata niin ilman muuta lopetetaan jo edellisenäpäivänä aikaisemmin. Alipalkatut joutuvat kylläkin istumaan tappiin saakka. Onko tähän varaa?

    VastaaPoista
  2. Pääsinpä mieliaiheeseen. Aikavarkaus, työnantajalta ajan varastaminen, on toistaiseksi sellainen varkauden muoto, josta ei sakoteta, saa ehdollista tai ehdotonta eikä muutenkaan merkintää rikosrekisteriin. Kuinka suuri on "hävikki" rahassa mitattuna?

    Tomppa

    VastaaPoista
  3. Harva varmaan selviäisi ilman rikosrekisteriä, jos aikavarkaudesta alettaisiin rankaista.Tietysti asiaa voidaan puolustella sillä, että nykyteknologia suo mahdollisuuden olla "aina töissä". Siis vaikka olet poissa työpaikalta, olet siellä silti. Onko tuo sitten hyvä vai huono asia? Sen tiedän, että perjantaisin on turha odottaa vastauksia saati sitten päätöksiä!

    VastaaPoista
  4. Joo, kyllä "nykyteknologia"-kortti on hyvä vetää esille aina sopivissa kohdissa. Kyse on enemmän siitä että annetaan ymmärtää että ollaan palaverissa kun sensijaan istutaan kaveritten kanssa kaljalla tai golf kentällä eikä vaivaudua antamaan luvattuja vastauksia joita on luvattu tai tekemässä niitä päätöksiä mitkä on luvattu.

    Tomppa

    VastaaPoista
  5. Olen seurannut Ump:n ja Tompan keskustelua. Nyt kun lehdistö on saanut puitua vaalirahasotkua miten olisi jos alkaisivat tutkia Tompan mainitsemaa aikavarastamista työnantajalta. Saisikohan sillä summalla hoidettua koko valtion velka.

    VastaaPoista
  6. Tomppa, olet ilmeisen suivaantunut asiasta. Minulla ei ole empiiristä kokemusta, koska en a) käy päivisin kaljalla b)pelaa golfia. En kuitenkaan usko, että nämä ovat pääasialliset syyt hiljaisiin perjantaipäiviin.
    Totaalinen uupumus? Ylimitoitetut vaatimukset, joiden seurauksena jaksaminen tulee äärirajoilleen jo torstai-iltana?

    VastaaPoista