maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kustantaja kutsumuksesta

Viime torstaina tuli Femiltä upea dokumentti saksalaisesta Gerhard Steidlistä, joka on ansioitunut loistolaatuisten valokuvakirjojen kustantajana.
Dokkaria katsellessa minut valtasi surullinen, nostalginen olo. Tuollaisella pieteetillä ennen suhtauduttiin kaikkeen painettuun sanaan. Miten kiehtovaa olikaan vertailla painonäytteiden eroja kirjapainon asiantuntijoiden kanssa, ja millaisella herkkyydellä ja kunnianhimolla he suhtautuivat tuskin silmillä erotettaviin sävyvaihteluihin.
Samalla mielessä heräsi vankka usko siihen, että kaiken digitangelin joukossa laadulla ja osaamisella täytyy olla joku merkitys.
Kuka tahansa ei voi tehdä halvalla mitä tahansa.
Odotan kovasti tämän illan dokumenttia New York Timesin sosiaalisen median kurimukseen joutuneesta toimituksesta.

4 kommenttia:

  1. Satuin näkemään samaisen ohjelman. Oli täysin käsittämätöntä millaisella ammattitaidolla ja tinkimättömyydellä haettiin laatua. Sitä sorttia saa tänään hakea. Eikä löydy. Halpaa sen olla pitää.

    Minäkin katsoin NYT dokkarin. Lukisin mielelläni sinun kommenttisi siitä.

    Ystäväsi Laila

    VastaaPoista
  2. Hei Laila, katsoin NYT-dokkarin henkeäni pidätellen. Olihan se kylmää kyytiä. Toisaalta yksi tyyppi oli palkattu bloginsa perusteella sinne hommiin, joten ei voi kuin elää toivossa...
    Harjoittelen jo käyttämällä yhtä aikaa kahta läppäriä ja kahta kännykkää niin kuin hän.
    No en.

    VastaaPoista
  3. NYT dokkarista tuli mieleen. Miten ihmeessä lehdistö ja maksu TV:t & Kumppanit tulevat pärjäämän kun kaikki on saatavissa netin kautta erilaisten appsien ja streamer palvelimien kautta ilmaiseksi. Vanha sanonta: "Jos sulla on liikaa rahaa ja haluat päästä eroon siitä perusta lehti. Jos vielä sattuisi jäämään senkin jälkeen, perusta TV kanava. Pääset taatusti eroon lopuistakin".

    Nimimerkki "Ihmettelijä"

    VastaaPoista
  4. Onneksi en omista tv-kanavaa!

    VastaaPoista