torstai 3. lokakuuta 2013

Yksin ja yrittäjä

Viime viikolla vierailin puhumassa Helsingin yrittäjänaisille. Teemani oli Kirjoitan tolkkua arkeen.
Aktiivinen ja puhelias yleisö ilahdutti. Kirjoillani Hanki elämä! ja Superihmisiä? Johtajan voimavarat, olisi ollut kova kysyntä.
Superihmisiin? nelisen vuotta sitten haastattelemistani johtajista osa on jo saanut potkut tai jäänyt pois työelämästä. Selviytymisen ja jaksamisen konstit lienevät silti voimassa.Valitettavasti kirja on loppuunmyyty.
Puhuin tilaisuudessa myös siitä, miten tärkeää yksinäisyys on ideoiden ja luovuuden lähteenä. Osa kuulijoista totesi, että yrittäjän ongelmana saattaakin olla liika yksinäisyys. Siksi yrittäjänaisten kaltaiset verkostot ovat tärkeitä.
Totta: Illan jälkeen myös oma pääni pursui uusia tarinoita.
Joskus on helpompi antaa vinkkejä kuin noudattaa niitä itse. Mutta toteutin juuri omaa ohjettani: Päivä kuukaudessa yksin. Tällä kertaa taisi lipsahtaa parin päivän puolelle, mutta taisinpa myös olla niiden tarpeessa.
Noudatin myös toista ohjettani: Kun työ ei lähtenyt kulkemaan, lähdin kulkemaan itse. Tunnin kävely tuotti heti kolme tuntia taukoamatonta tekstiä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos, Ulla-Maija, inspiroivasta ja ajatuksia herättävästä puheestasi. Olin tilaisuuden jälkeen taas täynnä uskoa tulevaisuuteen.

    Yrittäjänainen

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Jaetaan sitä uskoa tulevaisuuteen vastakin.

    VastaaPoista