tiistai 1. tammikuuta 2013

Ylen kaunis kakku

   Uudenvuoden vastaanottajaiseni muuttuvat yhä huikeammiksi. Nyt makasin sohvalla ja katsoin FST:ltä, miten tanskalainen Rikke leipoi nougattorttua. Mette valmisti muutaman cookien ja ajoi Rikken luokse. Naiset keskustelivat pitkään Rikken aikaansaannoksesta.
   Sitten Mette huristeli taas kotiinsa ja valmisti nougattortusta oman, parannellun versionsa. Opin ohjelmasta sen, että kakun kuorrutteesta tulee sileä, kun sen tasoittaa kaasuliekissä kuumennetulla veitsellä, ja että kaarevat suklaaristikot syntyvät kakun päälle koristeeksi, kun ne jähmettää pakastimessa kylmenneen kaulimen päällä. Kumpaakaan tietoa en aio käytännössä kokeilla.
   Tästä kiehtovasta ohjelmatarjonnasta päästäänkin kätevästi Yle-veroon, joka kiukuttaa, periaatteessa.
   Miksei samantien keksitty Yle-boksia, joka liitettäisiin telkkariin? Se olisi tavallinen peltitoosa. Kun toosaan pudottaisi lantin, voisi katsella määrätyn ajan haluamaansa ohjelmaa, Yle-peep -showta.
   Säännöllisin väliajoin kodeissa kiertäisivät Yle-veron kerääjät, jotka tyhjentäisivät boksin kuten ennen tyhjennettiin parkkimittarit Helsingissä.
   Näin Yle-verolla olisi myös merkittävä työllistävä vaikutus.
   Jännittää, millaisen kakun presidentti ihan kohta leipoo.

4 kommenttia:

  1. Sano mun sanoneen, että ei mene kauan ennen kuin YLE- veroa korotetaan. Tämä temppu, joka nyt astuin voimaan oli vasta alkua. Ihan sanatarkasti en tähän hätään muista mikä se kaunis perustelu oli. Muista keneltä kuulit tämän ensin.

    Ideasi toosasta ilahdutti minua.

    Syväkurkku

    VastaaPoista
  2. Hyvä Syväkurkku, muistan kyllä esikoisoikeutesi.
    Sauli leipoi kakkuunsa näköjään viilan. Siis pitkän ja kapean työkalun, jolla viilataan valtion liksoja.

    VastaaPoista
  3. Yle-boksi toisi taas lisää positiivista julkisuutta Suomelle. Hyvä idea Ulla-Maija! Myönnän sinulle vuoden ensimmäisen Innovaatio-palkinnon.

    Syväkurkulle haluan sanoa, että uskon sinua.

    VastaaPoista
  4. Kiitos, Anonyymi, Innovaatio-palkinnosta.Otan saamani tunnustuksen vastaan nöyränä kuten mies ainakin.
    Palkinnoilla on vain tosi huono kaiku: Eräs Talousasioita Todella Ymmärtävä kertoi minulle, että pokattu Innovaatio-palkinto on merkki siitä, ettei yritys enää parin vuoden kuluttua ole pystyssä.Pelkkä pysti vain.
    Mutta ehkä sinun myöntämästäsi palkinnosta ei ole yhtä suurta vaaraa, koska se on virtuaalinen, eikä sillä voi lyödä ketään päähän.

    VastaaPoista