perjantai 7. syyskuuta 2012

Kai Lind ja muut kamut

Kuuntelen nykyisin Yle1:stä, sillä arvelen, että kyseisellä kanavalla olisi minuun sivistävä vaikutus.
Yhdessä ohjelmassa tarinoitiin Antti Nylenin kanssa kristinuskosta. Toimittaja totesi, että "niin, sehän on vähän sama asia kuin että 60-luvulla oli vain yksi tv-kanava, jota katsottiin...".
Joo, kyllähän me silloin ihan sumpussa elettiin, mutta tv-kanavia oli sentään kolme – eikä mielestäni enempää tarvittaisi nytkään.
Jossakin kevyen musiikin tuokiossa lapsuuteni idoli Kai Lind lauloi kappaleen Kaikki muuttuu. Juontaja kuulutti laulajaksi jonkun aivan toisen, oudon ulkomaalaisen nimen.
Onneksi Teemalta tuli juuri korvaukseksi hieno dokumentti Kai Lindistä.
Samaan kamukerhoon hänen kanssaan kelpuutin 5-vuotiaana mm. seuraavat nimet (ja juuri näin kirjoitettuina) : Riki Nelson, Eino Gön, Litelle Rikhart, Horst B, Roc Hudson, Elvis Perseley.
Hirrrrllveen huono yleissivistys!

7 kommenttia:

  1. Näin saman ohjelman kamustasi Kai Lindistä 3.9. En nyt muista tuliko se Yle Fem puolella vai TES-TV:n puolelta. Oli loistavasti toteutettu. Isoksi miinukseksi kuitenkin lasken, että se oli liian lyhyt. Olisin mielelläni katsonut sitä tuntitolkulla enkä vain tunnin. Grattis tekijöille. Onneksi tulee uusintana. Sitä odotellessa.

    VastaaPoista
  2. Anteeksi. Kamulistastani puuttui todella tärkeä henkilö. Vico Torrianni. Ilmoittautukoon heti hän, ken Vicon muistaa tai tunnistaa.

    VastaaPoista
  3. Ilmoittaudun! Ludovico (Vico) Torriani syntyi 22.09.1920 St. Morizissa, Sveitsissä ja kuoli 26.02.1998, haudattu Luganon päähautausmaalle.Oletan muistissa säilyneen parhaiten "La pastorella" (1976) ja "Capri Fischer" (1984). Wikipediasta löytyy engalnniksi lyhyt maininta, ranskaksi hiukan pitempi ja saksaksi laajin kuvaus Vico Torrianin elämästä ja luettelo hänen tuotannostaan.

    VastaaPoista
  4. En tunnista Vicoa, mutta jaoin sinulle tunnustusta blogissani.

    VastaaPoista
  5. Mahtavaa! Odottelen vielä pari päivää lisää Vico-faneja. Leidi, kiitos tunnustuksesta! Palaan asiaan...

    VastaaPoista
  6. Entäs Dino, Dean Martin? Kaipa hänetkin kelpuutit kamuksi?

    VastaaPoista
  7. Anonyymi, paljon mahdollista. En vain millään muista nimen kirjoitusasua.

    VastaaPoista