keskiviikko 29. elokuuta 2012

Mitä tekis, että mainittais?

Olin kerran luennoimassa eräälle poliittiselle puolueelle julkisuudesta ja siitä, miten julkisuudessa kannattaisi esiintyä.
Mieleen on jäänyt tyyppi, joka nousi takarivistä ja kysyi: "Miksi media voisi olla kiinnostunut tällaisesta tavallisesta linnunpönttöjä rakentelevasta taatasta?"
En muista, mitä vastasin, ja pitkään median parissa työskennelleenä en oikein osaa sanoa mitään tähän tuoreimpaankaan kirjallisuuden media"kohuun", koska lähes jokaisesta fiktiosta saisi vastaavan metelin, ja avainromaanin aineksia löytyy mistä tahansa, jos niitä tikulla lähtee kaivelemaan.
Minusta tämä tuorein case on lähinnä nolo ja tympeä.
Kirjailija kirjoittaa mitä kirjoittaa, media nostaa esille mitä nostaa, mutta perheen sisäisen pyykin jokainen järkevä ihminen pesee kotonaan.

2 kommenttia:

  1. Kyllähän sitä paljastaa fiktiossa mitä tahansa saadakseen kirjalleen julkisuutta. Enää ei oikein tahdo riittää että kirjoittaa hyvän kirjan. Kustantajat eivät oikein tahdo (lue osaa) markkinoida niitä. Seuraavaksi joku innovatiivinen kirjailija esiintyy Big Brother ohjelmassa ja sieltä käsin "hoitelee" kirjalleen julkisuutta. Siinäpä sitten suorassa lähetyksessä pestään pyykkiä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ideasta! Voi harmi, että paljastit sen täällä, nyt joku toinenkin voi kopsata sen. Enkä millään enää ehdi mukaan tämän vuoden BB:hen...
    Pyykin pesen kuitenkin edelleen mieluiten kotona.

    VastaaPoista