lauantai 2. kesäkuuta 2012

Ajattelenko muuta kuin ruokaa?

Viettämässä nuorison kanssa synttäreitä – ei omia – Helsingin aidoimmassa ja täten parhaassa italialaisessa ravintolassa.

Oliva Verde (Runebergink.6) on pieni, vaatimaton ja huomaamaton, mutta todelliset Italia-fanit ovat löytäneet sen ja tulevat syömään kauempaakin (jopa Espoosta...).
Olen parikymmentä vuotta uhannut, että jos joskus teen ruokakirjan, sen nimi on Parhaat carpacciot ympäri maailman. Kyseistä kirjaa tuskin tulee, mutta yhden parhaista carpaccioista söin eilen illalla Oliva Verdessä.
Pääruokana oli spaghetti frutti di mare. Yhtä täydellistä saa harvoin Italiassakaan.
Ja koska näytän nykyisin perehtyneen kakkuihin, esittelen myös ravintolan omistajan ja kokin Alessandron jälkkäriksi leipoman herkun: mascarponevaahdolla kuorrutettua ja mansikkasorbetilla täytettyä semifreddokakkua. Emme ihan kyenneet lopettamaan sitä viiteen pekkaan.
Oliva Verdessä ainekset ovat takuulla tuoreita, ja annokset suorastaan hellyydellä valmistettuja.
Viinioikeudet ovat haussa ja tulossa.


2 kommenttia:

  1. Oliva Verde. Parasta mitä voit stadista löytää. Olen käynyt usein kyseisessä paikassa nauttimassa herkullisista kahveista, voisarvista, jäätelöistä, kaakaoista (jonka kokki itse on sekoittanut alusta asti, mikään ei ole valmiiksi tehtyä), pastoista, carpaccioista jne. Kaikki siis on valmistettu aivan "Skrätsistä" jonka takia ruokaa saa joskus odotella jonkin aikaa, mutta kaikki on sen arvoista. Kaikki tehdään suurella kunnianhimolla ja ammattiylpeydellä. Paikasta ei löydy huonoa sanaa. Vaatimattomuus ja erinomainen ruoka on lyömätön yhdistelmä ja itse aion pysyä Verden vakioasiakkaana.

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla, että muillekin maistuu! Kävellessäni siitä taas ohitse paikka oli tupaten täynnä.

    VastaaPoista