perjantai 25. tammikuuta 2013

Puolitoista tuntia Hesarin parissa!

HS on näyttänyt taas voimansa: tänä aamuna kului 1,5 tuntia lehteä lukiessa, ja päivän aikataulu meni sen takia melkein myttyyn (enkä kaikkea ehtinyt edes lukea).
Lehdessä oli paljon elähdyttävää pientä purtavaa. Erikoisplussa Nyt-liitteelle, jonka uusi ulkoasu on suorastaan pelastanut. Repparille Ruhrin alueelta olisi suonut enemmän tilaa ja kuvia.
Viikolla taas eräässä konkaritilaisuudessa käytiin illallispöydässä kyselykierros uudistuksen herättämistä ajatuksista. "Niskoitteluun" ei kukaan viidestätoista kommentoijasta ollut vielä tottunut. Omat kommenttini taisivat olla kaikkein positiivisimmat.
Tänään eräässä virastossa jonottaessa lueskelin viime viikon Suomen Kuvalehteä. Katri Merikallion kolumni Minne katosivat hyveet? ilahdutti suuresti.
"Suomi voisi olla toisenlainen, jos työpaikkailmoituksessa johtajalta vaadittaisiin ansioiden ja kokemusten lisäksi rehellisyyttä, kohtuullisuutta ja reiluutta."
Kuinka moni nykyisistä johtajista mahtaa täyttää nämä edellytykset?

3 kommenttia:

  1. Ehdotat: "Suomi voisi olla toisenlainen, jos työpaikkailmoituksessa johtajalta vaadittaisiin ansioiden ja kokemusten lisäksi rehellisyyttä, kohtuullisuutta ja reiluutta."

    Kysyt: "Kuinka moni nykyisistä johtajista mahtaa täyttää nämä edellytykset?"

    Siitähän kannattaisi jo maksaa ns. "honesty bonusta" sekä headhunterille että hantatulle johtajalle jos sattuisi kritterit natsaamaan vaikka kolme vuotta peräkkäin. Luultavasti bonukset jäisivät firman kassaan makaamaan.

    En ole vielä päättänyt omalta kohdaltani onko Hesari parantanut vai onko niin että ihminen on sopeutuvainen ja tottuu ja alistuu kaikkeen. Katsos, kun ei ole sitä vaihtoehtoa.

    VastaaPoista
  2. Sinulle, joka et vielä ole päättänyt mitä mieltä olet hesarista suosittelen lukemaan Suomen Kuvalehteä nr 4, Jari Lindholmin Syyria-juttua. Journalismia parhaimmillaan.

    Sofia

    VastaaPoista
  3. Sofia, olen täsmälleen samaa mieltä. Teki kovasti myös mieli kehua ko. juttua täällä, mutta jos jatkuvasti kiittelen SK:n juttuja, se ei ehkä tunnu enää uskottavalta...Loistava reportaasi oli kuvineen kaikkineen.

    VastaaPoista