maanantai 22. lokakuuta 2012

Mitä Suomi teki taas väärin?

Siellä pojat istuivat taas itku silmässä, kun YK:n turvallisuusneuvoston jäsenyyttä ei tullutkaan.
Miksi meitä näin kaltoin jälleen kohdeltiin, vaikka kuivettuneita marjoja pusseissa jaeltiin?
Mitähän ne meistä nyt ajattelee?
Kaksi miljoonaa maksettiin oppirahoja ja Saulin mielestä se kannatti.
Löytyisikö lukijoilta analyysia tapahtuneesta, ettei tarvitsisi maksaa jollekin toimikunnalle viisituhatsivuisesta selonteosta?

7 kommenttia:

  1. Yllättyiköhän joku lopputuloksesta? Mahdollisesti liikuttavan sinisilmäiset puuhamiehet, mutta tuskinpa kukaan muu. Jos Australia ostaa 20 miljoonaalla eurolla paikan turvaneuvostosta ja Suomi olettaa että kymmenesosalla saa ostettua itsellen niin tulos on tässä. On arveltu, että jotkut Afrikan maat olisivat pettäneet. Tuskinpa he pettivät. Pettyivät kylläkin varmaan. ”Vote for us bonus” olisi luultavasti auttanut. Milloin pojat ja tytöt jotka hilluvat tuolla isossa maailmassa alkavat tajuta, että pelkillä sinisillä silmillä ei tule tulosta. Jos halutaan leikkiä isojen poikien ja tyttöjen kanssa pitää leikkiä heidän säännöillä.
    Sauli oli ainakin tyytyväinen että saatiin kahdella miljoonalla hankittua hieman oppia. Sen konsultaation olisi voinut kuka tahansa maalaisjärjellä varustettu myydä teille hieman edullisemmin.
    No, nopeastihan tuo pari milliä saadaan takaisin. Säädetään nopeasti joku kiva lisävero. Sehän käy jo rutiinilla. Tämä oli ilmainen konsultaatio.

    VastaaPoista
  2. Tarkoitatko siis, että kuivatut marjat eivät ihan riittäneet lahjonnaksi?

    VastaaPoista
  3. Joo, näin voisi kyllä asian tulkita. Eikä se luomu lakkahillokaan olisi paikkaa taannut.

    VastaaPoista
  4. Kiinnostaa, että miten sinä siis olisit hoitanut asian?

    VastaaPoista
  5. Haluat siis ilmaista konsultointia.

    Olisin harkinnut kahta vaihtoehtoa.
    Vaihtoehto 1) toiminut kuten kunnon politikko toimii ennen mitä tahansa äänestystä. Luvannut vaikka mitä ja jälkeenpäin kätevästi unohtanut mitä lupasin.

    Vaihtoehto 2) Lahjonut niin kunnolla että lopputuloksesta ei tarvitsisi olla epävarma.

    Ei sen tyyppisiin kisoihin mennä kirkasotsaisena "kaikki pelaa". mentaliteetilla. Raadollista, mutta sellaista on elämä.

    VastaaPoista
  6. Tuota voisi kutsua melkein kyyniseksi katsantokannaksi – tai sitten kaikenkokeneeksi.

    VastaaPoista
  7. Anonyymille haluan sanoa että tapasi kommentoida meidän politikkojen pyrkimyksiä saada Suomi osaksi turvaneuvostoa on vastenmielistä. Suomi on kautta historian osoittautunut luotettavaksi ja osaavaksi partneriksi kansainvälisillä areenoilla. Halveksin tapaasi analysoida tapahtunuta. Vastenmielistä ja röyhkeää.

    Merja Ahveninen

    VastaaPoista