sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Älä luota minuun

   En ole poliitikko, älä siis luota minuun. Olin vielä pari päivää sitten vakuuttunut, että nyt jäi äänestämättä, ensimmäistä kertaa elämässäni. Minun piti olla viikonloppuna muualla, ja ennakkoäänestys pääsi jotenkin lipsahtamaan ohitse.
   Mutta niinpä vain suunnitelmat muuttuivat, ja aamureippailulla kävin taas väkertämässä lippuun numerot.
   Lehteä lukiessa sieppasi, kun eräs ehdokas ilmoituksessaan vakuutti sivistystään.
   Minulla sattuu olemaan tallessa vielä hänen lähettämänsä meili, joka osoittaa kyllä kaikkea muuta. Saman tyypin puhelimessakin käyttämät termit olivat kotoisin jostain muualta kuin sivistyssanakirjasta.
   Aiheena privitiivireaktioihin olivat kaksi viatonta kysymystä, jotka olin lähettänyt hänelle.
   Saamieni, hmm, kommenttien jälkeen en ole kyennyt enää äänestämään kyseisen tyypin edustamaa puoluetta. Eikö ihminen olekin omituinen ja muodosta päätöksensä kummallisten asioiden summana?
   Uimapihlaja on nyt tämän näköinen. Kuvaan sitä jatkuvasti todennäköisesti todentaakseni, että maailmassa on yhä paljon kaunista ja pyhää, joka ilahduttaa mieltä.
  

4 kommenttia:

  1. Voisi olla kuka tahansa poliitikoistamme. Sana "sivistys" ei ole ensimmäinen sana joka tuli mieleen kun seurasin kolmea vaalikeskustelua. Kakofoniaa, toisten päällepuhumista, toisen puhenvuoron keskeyttämistä ja saman asian jauhaaminen. Ei mitään tekemistä sivistyksen kanssa. Itsestään selvät aiheet ja itsestään selviä kliseitä. Sotea sinne, sotea tänne. Asiat, jotka olisivat pitäneet olla kunnossa jo aikoja sitten sivistysvaltiossa. Vaalikeskustelut voisi helposti nimittää "kaikkien tosi-TV:den äidiksi". Vaalikeskusteluissa olivat puolueen johtajat. Minkähänlaiset ovat alemman kastin politikkojen keskustelutilaisuudet? Pelottaa ajatella. Nyt vielä ehtii äänestämään. Se antaa oikeutuksen kritisoida.

    VastaaPoista
  2. Siteeraan itseäni: ihminen tosiaan tekee päätöksensä kummallisten asioiden summana. Tätä mietin taas aamulla katsellessani valtakunnan 10 kärjessä -listaa. Henkilövaalit mitkä henkilövaalit.

    VastaaPoista
  3. Henkilövaali tai ei. Aikamoinen kauhugalleria.

    VastaaPoista
  4. Ajatelkaa, millainen tositv-ohjelma syntyisi, jos nämä 10 kiikutettaisiin keskenään autiolle saarelle..."Eikä yksikään pelastunut", vai miten Agatha-täti kirjoittikaan?

    VastaaPoista