maanantai 13. elokuuta 2012

Yksi urheilija vastaa kahtasataa duunaria

Olympialaiset on lusittu ja nyt huudetaan lisää rahaa. Trinidadin kultakeihäsmies sentään muistutti ikävästi, että ilolla ja intohimollakin syntyy tuloksia – usein parempia kuin puurtamisella ja väkipakolla.
Viitsisikö joku kaiken tohinan keskellä kuunnella myös urheilupsykologeja?
Alexander Stubbin suuhun syötettyä ehdotusta, että yritykset ottaisivat palkkalistoilleen urheilijoita, on jo ehätetty pitämään raikkaana.
Virkistäähän se: pannaan parisataa työntekijää pellolle ja otetaan tilalle yksi urheilija. Stubbin ehdottamille vienninedistämismatkoille olisi varmaan paljon kysyntää esimerkiksi painijoilla. Teetkö tilauksen vai otanko niskalenkin?

14 kommenttia:

  1. Stubin suusta tullut ehdotus voidaan jättä täysin omaan arvoon. Sillä ei ole arvoa. Sori Alex! Ihan fiksu kaveri olet kyllä muuten. Nyt ei vaan tule mitskua sinulle tästä. Yritit parhaasi ja katsoit mihin se riitti.
    Unohtaminen on inhimillistä! Onkohan kokonaan unohdettu Marja-Liisa Hämäläisen (Kirvesniemen) kolme henkilökohtaista kultaa ja yksi pronssi viestistä Sarajevon olympialaisissa 1984. Hämäläinen antoi suuren merkityksen voitostaan urheilupsykologi Seppo Heinolle. (Unohtamatta tietysti hänen oman valmentajansa Sulo Revon merkitystä joka valittiin 1984 vuoden valmentajaksi). Olisikohan aika ottaa tuloksia antavat metodit käyttöön? Milloin yksittäinen suomalainen on voittanut neljä mitalia arvokisoissa. Halvemmaksikin tulisi valtiolla palkata urheilijoille urheilupsykologi kuin jatkuvasti katsoa vierestä kun putiikit ohjaavat ihmisiä fattan jonoon seisomaan käsi ojossa ja hattu toisessa kourassa.
    Yritysjohtajatkin voisivat harkita itselleen urheilupsykologien palkkaamista sen sijaan että syytävät rahaa kaikenmaailman ns. yrityskonsultteihin jotka latelevat itsestäänselvyyksiä sabluuna-menetelmällä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä Anonyymi, olet ilmeisen perehtynyt asiaan. Joskus olisi tulevaisuutta ajatellen hyvä kääntää katse historiaan ja ottaa oppia sieltä.
    Suomalaista urheiluelämää vaivaa ilottomuus ja innostuksen puute – monen muun asian lisäksi.

    VastaaPoista
  3. Eikö päästäisi helpommalla, jos yritys palkkaisi vain Stubbin? Tai kolme yritystä saisi jokainen kolme lajia: yhdelle uinti, toiselle pyöräily ja kolmannelle juoksu?

    VastaaPoista
  4. Mutta Stubbi on jo palkkalistoilla: Oy Suomi Ab:ssä, joka on saanut kerralla ainakin kolme lajia.

    VastaaPoista
  5. Alexin idea on loistava-. Taas päästäisi muodostamaan byrokraattinen erillinen hallintoneuvosto (löytynee joku hieno englantilainen nimi tällekin ryhmälle) joka valvoo kaikkien firmojen palkkaamia urheilijoita. Tietysti tällä hallintoneuvostolla ei tule ole mitään vastuuta mistään, mutta heidän tulee saada nauttia upeista eduista. Mieluiten verorahoilla. Ehdotan että hallintoneuvostoon, jolle kallis ulkomaalainen mainostoimisto keksii hienon monimutkaisen englantilaisen nimen, palkataan niitä samoja veljiä, ei siskoja, jotka jo Metusalemin ajoilta ovat tottuneet hääräämän keskenään.

    VastaaPoista
  6. Eihän meillä vielä olekaan kuin kihu ja huippis ja se uusi, vielä nimeämätön suuri urheilumötikkä, keskenään kinastelevat Olympiakomitea ja SLU, opetusministeriö ja Veikkaus, Hjallis hääräämässä taustalla ja keskellä...
    Tästä saisi kaikkine koukkuineen valovuosia kestävän saippuaoopperan.

    VastaaPoista
  7. ...ei muuta kun Ridge ehdottamaasi saippuaoopperan pääosaan. Hän ilmoitti just muutama päivä sitten lopettavansa Kauniissa ja Rohkeissa joten rutiinia valovuosia kestävistä typeristä ohjelmista olisi jo heti tarjolla.

    VastaaPoista
  8. Mukavaa, jos pääosan esittäjän paikalle olisi heti tunkua.

    VastaaPoista
  9. Eiköhän Keniasta löytyisi sopiva!

    VastaaPoista
  10. Erinomainen ehdotus. Voisi mennä jopa läpi ensi vuoden määrärahojen jaossa.

    VastaaPoista
  11. En usko että budjetissa on varaa 800 euroon. Tai ehkä sittenkin on jos politikot oivaltaisivat korottaa leffalippujen veroja. Ihmisethän tykkäävät elokuvista joten miksipä ei rokottaa hieman lisää siltäkin alueella.

    VastaaPoista
  12. Muutama poliitikko kyllä seuraa blogiani, joten Anonyymi, vinkistäsi otetaan varmasti vaari.

    VastaaPoista
  13. Kiitos ehdotuksesta. Vienpä asiaa eteenpäin eduskunnassa.


    Yksi monista blogilukijoistasi

    VastaaPoista
  14. Hih! Kyllä nyt taas euromaiden velkataakka kevenee.

    VastaaPoista