maanantai 25. kesäkuuta 2012

Johtaja tarvitsee kunnon loman

Lueskelin eräästä "erikoisjulkaisusta" johtajasta, jonka yrityksen liikevaihto on piirun alle 60 miljoonaa euroa. Johtaja kertoi lomailevansa heinäkuussa kunnolla kolme viikkoa yhteen putkeen.
Tosin: "Teen lomallakin jonkin verran töitä, mutta silloin, kun se itselleni sopii. Seuraan myös maailman menoa ja talousasioihin liittyvää uutisointia, jotta en ole töihin palatessa aivan pihalla kaikesta."
Johtaja toteaa myös, miten tärkeää on, että jokaisella on lomaa ja että se myös pidetään.
Minulla on tähän vain yksi kommentti:
Kolme viikkoa "lomaa", jona aikana tehdään "jonkin verran töitä" ei ole "yksi pitkä hetki erossa arjesta ja työstä", eikä sen jälkeen palaa "innokkaana ja motivoituneena takaisin työn ääreen".
Pitäkää, pomot, lomanne. Luottakaa alaisiinne. Bullshitti ei huijaa ketään.

4 kommenttia:

  1. Jos on 60 miljoonaa liikevaihtoa ei ne katoa vaikka pomo olisi pihalla kun tulee lomilta. Olen samoilla linjoilla UMP kanssa-luottakaa alaisiinne tai jos ette, olette tehneet huoja rekrytointeja. Loman jalkeen pihalla oleva pomo on tehokkaampi ja paremmassa vedossa kuin jos jatkuvasti puolella jalalla on duunissa ja sitten jopa kehuskelee asiasta.

    VastaaPoista
  2. Lisäksi kaikki viihtyvät töissä paremmin silloin, kun pomo ei ole paikalla. Eikä kysymys ole siitä, että elettäisiin kuin siat pellossa, vaan siitä, että vastuun ottaminen on nautinnollista.
    Ja viihtyvä työntekijä on paras työntekijä.

    VastaaPoista
  3. Mutta minkäs teet kun pomosi on epävarma pikkusieluinen mikrojohtaja ja taas hänen pomonsa pelkästään bonuksista kiinnostunut. Ja sitä rataa. Hohoijaa.

    VastaaPoista
  4. Hankala kysymys. Mitähän pomo tuumaisi, jos hänelle huomauttaisi, että "taidat olla loman tarpeessa"? Olisiko oma nimi sen jälkeen ekana lähtölistan kärjessä?

    VastaaPoista