perjantai 18. toukokuuta 2012

Perjantai, perjantaiiii -kisa!

Nythän on jälleen niin sanottu piiitkä viikonloppu, ja tänään vain harvat, valitut ja siksi kiroilevat ovat töissä kohottamassa kansantaloutta. Juuri he voivat olla nyt itsestään ylpeitä.
On siis oikea aika miettiä seuraavaa: Koska useimmat (loistavatkin) ideat torpataan, millä tavalla saataisiin liittymään yhteen  a) kaikki pyörän uudelleen keksijät ja b)  he, joiden mielestä kaikki pyörät on jo ennen tehty ja huonoksi havaittu ?
Hän, joka tämän yhtälön tuottavasti ratkaisee, ansaitsee Työelämän Innovaatiopalkinnon Suurristein ja Valkohehkuisin Ruusukkein.
(Paitsi että olen antanut kertoa itselleni, että innovaatiopalkinnot ovat kuoleman suudelma.)
Joten. Parhaat keksinnöt kruunaan itsekruusatuin kierrätyspaperiruusukkein.
Eikun ehdottelemaan.
Ps. Leena, en ole unohtanut lupaamaani Tornin palkintoa. Olen vain sijainnut liian kaukana Tornista.

8 kommenttia:

  1. Taitaa jäädä innovaatiopalkinto saamatta, mutta ehdotan silti seuraavaa. Saattaisi terästää myös monien työpaikkojen yleistä palaveritehokkuutta:

    - Kaikki alkaa kunnon palaverieväistä. Nykyään ollaan niin tervehenkisiä, että valtaosassa työtapaamisia saa olla iloinen, jos edes kahvia tai teetä on tarjolla. Enkä nyt tarkoita, että pöydän pitäisi notkua viinasta.
    Samoin kännykät ja muut viestintävälineet pitäisi jättää tapaamistilan ulkopuolelle. On uskomattoman raivostuttavaa, kun ihmiset puuhailevat palavereissa omiaan, eivätkä keskity hetkeen.

    Ja Torniin kerkiämme kyllä!

    L

    VastaaPoista
  2. Hyvä ehdotus. Alhainen verensokeri ei innosta ideoimaan. Ja nimenomaan "kunnon" palaverieväät. Yksi siivu appelsiinia tuo sota-ajat mieleen.
    Keskittyminen tuntuu nykyisin olevan muutenkin hankalasti saavutettava olotila.

    VastaaPoista
  3. Jospa lähdettäisi ihan ruudusta yksi liikkeelle. Kuunneltaisi loppuun mitä henkilö esittää eikä sinä samassa koko ajan ajateltaisi miten voin torpetoida tämän idean.

    Jatketaan sitten ruutuun kaksi joka mahdollisesti pitäisi olla lähtöruutu 1. Henkilökunnan/ idoijoien pitäsi olla motivoituneita. Valitettavasti harvassa työyhteisössä ollaan. Mistäköhän johtuu?

    Nimimerkki: kollega

    VastaaPoista
  4. Ruutu 1) olisiko tuolloin myös kyse siitä, että torpedoijalla on jo valmis kielteinen ennakkoasenne idean esittäjään/persoonaan/pärstäkertoimeen?
    Ruutu 2) olisiko kyse siitä, ettei yrityksen/yhteisön menestyksen koeta olevan yhteydessä omaan menestykseen? Eli ajatellaan: mitä minä itse muka hyödyn tästä?
    Tai ruutu 3) osataanko käyttää oikeita henkilöitä oikeissa asioissa?

    VastaaPoista
  5. Vastaan kysymykseesi ruutu 3) ellei ole oikeita henkilöitä on kyse rekrytöintivirheestä.

    Nimimerkki: kollega

    VastaaPoista
  6. Niitäkin varmaan sattuu. Psykologisista testeistä huolimatta.

    VastaaPoista
  7. Jos LHF-testiä käytettäsi useammin saataisi luotettavimpia tuloksia ja rekryt onnistuisivat paremmin. Systeeemi on kaikenlisäksi edullisempi.

    VastaaPoista
  8. Viittasin itsekin tuohon jo kommentissani nimimerkille Kollega.
    Eli pärstäkerroin = LHF = Like His/Her face.

    VastaaPoista