keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Oi, sori! Melkein tapoin sut!

Kävelen jalkakäytävällä ja koukkaan Haartmanin sairaalaan päin.
Takaoikealta pyyhältää nuori nainen polkupyörällä kahden sentin päästä. "Oi sori!" hän huikkaa peräänsä.
Sori tosiaan, jos olisi mennyt lonkka, polvi, käsi tai henki. Olisipa ollut lasaretti lähellä.
Jokakeväinen huolenaiheeni on taas ajankohtainen. Kuulen viikottain sattuneista polkupyöräonnettomuuksista. Miksei, oi miksei, kaupunkialueilla ajavilta polkupyöräilijöiltä vaadita ajokorttia? Mitä hirveää pitää tapahtua jonkun ns. päättäjän läheiselle, ennen kuin ketään kiinnostaa?
Kyllä alv:n korotukset saadaan tapahtumaan sormia napsauttamalla.
Voisiko polkupyörän ajoluvan ja liikennesääntöjen oppimisen yhdistää jotenkin ilmaiseen joukkoliikenteeseen?

6 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, jotain pitäisi tehdä.
    Itse pyöräilen paljon keskustassa ja tunnustan siirtyväni välillä jalkakäytävän puolelle. Ajoradalla on nimittäin niin hirveän pelottava ajaa. Autot suhaavat usein ohi niin läheltä, että lahkeet vaan viuhuvat.
    Lisää pyöräkaistoja ja niihin selkeät merkit myös jalankulkijoille! Esimerkiksi Rautatietorin pyöräkaistoilla saa väistellä jalankulkijoita ihan jatkuvasti.

    VastaaPoista
  2. Niin. Pitäisikö myös jalankulkijoilta vaatia kävelykortti?
    Hatunnosto. Itse en tosiaan edes uskaltaisi pyöräillä Rautatientorilla.

    VastaaPoista
  3. Kaikki olemme samaa mieltä siitä että "jotain tarttis tehrä" mutta mitään ei tehdä. Mikä ihmeen pyhä lehmä" fillaristi on että saa ajella ihan missä vaan ja miten vaan? Ekologinen ohjus.
    Olen Ump_n kanssa samoilla linjoilla, että vasta sitten kun, painotan sanaa kun, jollekin isokenkäiselle politiikolle tai hänen läheistänsä kohtaa vakava fillaristin aiheuttma onnettomuus silloi "sormia napsahtamalla" aletaan laittaa fillaristit kuriin. Ennen sitä on turha toivoa.

    VastaaPoista
  4. Mikä ihme ihmisiä vaivaa. Kyllä autot aiheuttavat enemmän vahinkoa kuin polkupyöräilijät. Suurin osa meistä polkupyöräilijöstä olemme vastuuntuntoisia ja olemme varovaisia.

    VastaaPoista
  5. On varmasti niin vastuuntuntoisia kuin vastuuntunnottomia pyöräilijöitä kuin autoilijoitakin. Olen edelleen sitä mieltä, että liikennesääntöjen opettelu tai kertaus ei olisi pahitteeksi kenellekään.
    Kuulostaako tarpeeksi tätimäiseltä?

    VastaaPoista
  6. Toivotaan, ettei edes isonkenkäisen läheinen joudu fillarionnettomuuteen. Lisää pyöräkaistoja ja kaikille sääntöjen kertausta, vaadin minä. Eikä vain fillaristeille, vaan myös kävelijöille.

    VastaaPoista